Tájékoztató 2020.11.11.

Tisztelt Lakóink!

Ma éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent a Magyar Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről, amely szabályozza a szálláshely szolgáltatók feladatait és kötelezettségeit.

A Kormány rendelet szerint a mai nap 0 óra 00 perctől a szállodák ( így a Hotel Sandra Ifjúsági Szálló is ) turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

A Kormányrendelet 10 §-a szabályozza a Hotel Sandra Ifjúsági Szállóba érkezett vendégekre érvényes előírásokat, mely szerint nem tartózkodhatnak a Szállóban turisztikai célú vendégek, csak a foglalkoztatottak és az üzleti, gazdasági és oktatási tevékenység céljából érkező személyek tartózkodása megengedett.

„10. §
(1) A szálláshelyen – e rendelet szerinti kivétellel – tilos tartózkodni.
(2) A szálláshelyen az ott foglalkoztatottak számára megengedett a tartózkodás.
(3) A szálláshelyen az üzleti, gazdasági, továbbá oktatási tevékenység céljából érkező személyek tartózkodása megengedett……..

A fentiek szerint – ha nem következik be további szigorítás – akkor senkinek sem kell kiköltöznie, aki a fenti célokból lakik az Ifjúsági Szállóban, mivel úgy tekintjük, hogy a hallgatók célja a digitális oktatáson való részvétel, a külsős lakók és pilótaképzésen részt vevők jogcíme pedig gazdasági és oktatási.

A fentieknek megfelelően, ha valaki hazamegy, hagyhatja a szobájában dolgait, és vissza is jöhet, itt is tartózkodhat a járványügyi szabályok betartása mellett. Természetesen a szerződésünk szerinti díjat fizetnie kell!

A Hotel Sandra Ifjúsági Szállóban a mai naptól turisztikai célú vendégeket nem fogadunk.

Nyíregyháza, 2020. november 11.,

dr. Nagy Gergely
Ügyvezető